top of page
RN2208_Veer_LoRes_018.jpg

Voor ouders,

Bewust of onbewust wil je kind met zijn of haar gedrag iets communiceren. Misschien is er op jongere leeftijd iets gebeurd of is er iets anders waardoor je kind bepaald gedrag vertoont. Vaak reageert de omgeving negatief op het gedrag, waardoor het alleen maar erger wordt. Echter, geen enkel kind laat zomaar bepaald gedrag zien. Achter dit gedrag ligt de klacht waar het echt om gaat en dat kan een heel naar gevoel geven.


Als Integratieve Kinder-en jeugdCounselor bied ik kortdurende psychosociale begeleiding aan kinderen, jongeren en hun ouders. Deze laagdrempelige vorm van begeleiding stelt het kind centraal. Het kind/ de jongere weet zelf (vaak onbewust) wat zijn of haar probleem is en wat er nodig is om het op te lossen.

 

Ik werk procesgericht en afgestemd op het unieke kind. Ik beschouw het kind als deskundige ten aanzien van zijn eigen probleem. Daarbij doe ik een beroep op het zelfhelend vermogen van een kind.

Sinds januari 2023 ben ik specialist Hooggevoelig en Sterke Wil. Ik werk volgens het principe van de 'Schilden van je innerlijke familie’, waarbij ik in duidelijke taal ouders en kinderen/ jongeren uit kan leggen hoe zij hun verschillende kwaliteiten in kunnen zetten, waarmee ze hun problemen aan kunnen pakken. Ook laat ik ouders de interactie met hun kind inzichtelijk maken. Verandering van perspectief, biedt perspectief! Door deze inzichten is het voor ouders vaak veel makkelijker te begrijpen waarom hun kind doet zoals het doet. De schaduwkanten die je bij jouw kind ziet, zijn altijd een signaal dat er iets aan de hand is. Door dit te herkennen en vooral ook te erkennen, komt de rust en harmonie terug in het gezin.


Veerkracht KinderCounseling is er voor kinderen en jongeren die niet lekker in hun vel zitten, tegen dingen aanlopen en hulp goed kunnen gebruiken.

Vraagstukken waarbij ik kan helpen:

 • klachten bij hooggevoelig en sterke wil

 • onzekerheid en/of een negatief zelfbeeld

 • faalangst

 • klachten na een (v)echtscheiding of andere ingrijpende gebeurtenissen (bijvoorbeeld een verhuizing of overlijden)

 • extreme verlegenheid/ angsten

 • gepest worden of zelf pesten

 • sociaal onhandig gedrag

 • klachten door meer-of hoogbegaafdheid

 • moe, boos en geïrriteerd raken door broertjes of zusjes

 • agressief gedrag en/of woedeaanvallen

 • slechte concentratie en/of piekeren

Je bent niet je gevoel, je hebt een gevoel en daar ben je zelf de baas over.

Tijdens de sessies geef ik kinderen/ jongeren tools om te leren dat een bepaald gevoel, bijvoorbeeld angst, iets is wat ze hebben en niet wat ze zelf zijn. Door er samen naar te kijken, erover te praten en ze te leren het gevoel los te zien van zichzelf, komen ze erachter dat zij de baas zijn over hun gevoel en dat ze hier invloed op hebben. Dit geeft grip en (zelf)vertrouwen!

Vogeltje kijkt naar vogels transparant.png

Vera is een superlieve, integere en betrokken coach. Zij heeft onze dochters, en ons als ouders heel fijn geholpen. Vera zoekt met ieder kind een manier van werken die goed hoor het kind past. Van spelletjes doen tot creatieve tekeningen maken. Ze heeft onze dochters geholpen om beter in hun vel te komen en ons door tips en tools te delen over hoe om te gaan met 'moeilijk' gedrag.
Een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar hulp voor je kind.

M. Klein

Meer weten?
Vraag een gratis intakegesprek aan

bottom of page